Zo kies je een goede baby nachtlamp
- Kies voor een baby nachtlamp op accu of batterijen als er geen stopcontact in
- Kies voor een nachtlampje met makkelijke bediening zoals een afstandsbediening
- Kies nachtlamp met een dimmer om gebruik van het nachtlampje af te bouwen
- Kies voor een baby nachtlamp met rood of oranje licht voor zalige nachtrust
Top 8 beste baby nachtlampjes
Deze bijzondere maanlamp van Northwall is gemaakt met 3D printtechnologie. Hierdoor komt het reliëf van de maanlamp overeen met de echte maan en haal je dus een replica in huis. De houten standaard maakt de look helemaal compleet. Het baby nachtlampje is 15cm in doorsnee en kun je eenvoudig bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Kies simpelweg voor aan of uit en klik op een van de 16 kleuren, waaronder rood of oranje, om een rustgevende gloed in de kamer van je baby te toveren. De maanlamp werkt op een accu die je met behulp van een USB snoer kunt opladen. De lamp gaat op een volle accu zo’n 7 uur mee, dat voldoende is voor enkele dagen gebruik.
Newstyle heeft een lamp uitgebracht waarbij je de projectie die op het plafond schijnt kunt veranderen. Zo kun je kiezen voor een prachtige sterrenhemel of de vrolijke onderwaterwereld. Beide projecties kunnen in acht verschillende kleuren op het plafond of de muur worden geprojecteerd, waaronder in het rood. De lamp is eenvoudig te bedienen met drie knoppen. Eén knop is voor het instellen van de intensiteit van het licht, de andere knop is voor het instellen van de kleur en de laatste knop is de aan/uit-knop. Deze baby nachtlamp heeft een ingebouwde accu die je met behulp van de meegeleverde USB kabel kunt opladen. Ook werkt de lamp op batterijen, maar deze worden niet meegeleverd.
ZAZU Wally is een schattig baby nachtlampje dat waterdruppels op het plafond projecteert in de kleuren blauw, groen of rood. Je kunt de kleuren ook af laten wisselen. Dit lampje is voorzien van een speaker die drie verschillende slaapmelodietjes af kan spelen. Er zit een ingebouwde timer in waardoor de muziek automatisch stopt na 15 minuten en de projectie na 30 minuten. Je kunt ook de huilsensor aanzetten, waardoor Wally automatisch weer rustgevende deuntjes gaat afspelen en een rustgevende projectie weergeeft op het moment dat je kindje gaat huilen. Deze baby nachtlamp werkt op batterijen, maar die worden niet meegeleverd. Je kunt Wally eenvoudig bedienen met een aan/uit-knop op de bovenkant, door meerdere keren op deze knop te drukken kun je de kleur van het licht instellen. Aan de onderkant vind je drie schuifjes om het melodietje uit te kiezen, het volume te regelen en om de huilsensor in of uit te schakelen.
De kadoing kinderlamp is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals een konijn, eenhoorn, beer, uil of vos. Deze leuke vormen kunnen acht verschillende kleuren aannemen, waaronder rood en oranje. Het baby nachtlampje is volledig in te stellen met behulp van de meegeleverde afstandsbediening, maar ook met behulp van de tap-functie, waarbij je het beestje alleen maar hoeft aan te raken om het aan te zetten. Verder is het mogelijk om de intensiteit van het lampje in te stellen door middel van 9 helderheidsniveaus. Je kunt er ook voor kiezen het licht te laten ‘ademen’ waarbij de intensiteit langzaam sterker en zwakker wordt. Tot slot is er de mogelijkheid om een timer aan te zetten die ingesteld kan worden op 15, 30 of 60 minuten.
ZAZU Fin doet precies wat het moet doen. En niet meer en niet minder. Zo straalt het lampje een warme rood/roze gloed uit om heerlijk bij in slaap te vallen. Na een uur schakelt het lampje zichzelf automatisch uit. De lamp wordt niet warm en kan dus prima naast een baby bedje gezet worden. Je kunt de lichtintensiteit instellen. Zo kun je iets meer licht genereren als je bijvoorbeeld borstvoeding wil geven en het licht weer dimmen als je kindje weer gaat slapen.
Dit schattige wolkje van Yafido is een leuk baby nachtlampje voor naast het bedje. Het wolkje kan 12 verschillende kleuren aannemen, waaronder de rustgevende kleuren rood, oranje en roze. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd om het lampje in te stellen, maar aan de onderkant zitten ook verschillende knoppen waarmee je deze baby nachtlamp helemaal kunt instellen. Je kunt naast de kleuren de lichtintensiteit instellen op drie standen en een timer aanzetten op 15, 30 of 60 minuten. Het lampje gaat op een volle accu 10 uur mee en kan opgeladen worden met de meegeleverde USB oplaadkabel.
Dit eenvoudige nachtlampje van Taipow is een lust voor het oog. Het strakke design en de eenvoud verbergen alle opties die deze lamp te bieden heeft. Zo kun je met behulp van de afstandsbediening 13 kleuren instellen op 5 verschillende lichtintensiteiten en 3 verschillende modi. Je kunt het licht laten knipperen, de kleuren in elkaar over laten vloeien of een vaste kleur instellen. Het licht schijnt 360 graden om deze lamp heen, waardoor je de lamp overal in de baby kamer neer kunt zetten. Het is mogelijk om een timer in te stellen, zodat het licht automatisch uitschakelt na 1, 2, 4 of 6 uur. De lamp werkt op een accu die tot 25 uur mee gaat op de laagste lichtintensiteit. Op de hoogste intensiteit gaat de accu tot 8 uur mee. Je kunt de accu opladen met de meegeleverde USB kabel.
Dit eenvoudige hartvormige nachtlampje van Phenom is ideaal wanneer er een stopcontact in de buurt zit van het babybedje. Je hoeft het alleen maar in te pluggen om een rustgevende rode gloed in de kamer te brengen.
Waarom kiezen voor een baby nachtlamp?
Wanneer je kindje gaat leren om in zijn of haar eigen kamer te slapen zal dat in het begin even wennen zijn. Er kunnen onrustige nachten volgen, maar je wil natuurlijk dat je baby goed slaapt. In dit geval kan een baby nachtlamp van pas komen. Een goed nachtlampje kan er namelijk voor zorgen dat je baby zich rustig voelt en hierdoor lekkerder en beter slaapt.
Waar wij volwassenen liever in een donkere ruimte of met een slaapmasker in slaap vallen, is dit voor baby’s en jonge kinderen zeker anders.
Baby nachtlamp kopen: Hier moet je op letten
Voordat je een baby nachtlamp gaat kopen is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Je wil immers een nachtlampje aanschaffen om je baby een gerust gevoel te geven, zodat hij of zij goed kan slapen. Let daarom op onderstaande punten voordat je een baby nachtlamp aanschaft.
Kleur van het licht
Wit en blauw licht, dat van onze telefoon en andere schermen afkomt is het type licht dat het minst rustgevend werkt. Zelfs nadat dit licht wordt uitgeschakeld heeft het nog lange tijd invloed op de cellen van je netvlies, waardoor je lichaam en ook die van een baby nog steeds het gevoel heeft dat het licht is waardoor slapen dus lastiger is.
De enige kleur die geen invloed heeft op de aanmaak van het slaaphormoon melatonine is rood licht. Oranje of roze licht is eventueel ook goed. Zorg er dus voor dat de baby nachtlamp die je aanschaft rood licht uitstraalt, of in ieder geval de optie heeft om voor rood licht te kiezen.
Een baby nachtlamp waarvan je de kleuren kunt instellen kan handig zijn om het lampje multifunctioneel te gebruiken. Zo kun je een andere kleur licht instellen als je nog een boekje voorleest, maar overschakelen naar rood licht zodra je kindje gaat slapen.
Intensiteit van het licht
Ook de intensiteit van het licht is belangrijk om op te letten. Een te felle rode lichtstraal kan de slaap van je kindje alsnog negatief beïnvloeden. Zorg ervoor dat het een gedemd licht is dat niet te fel is. Eigenlijk moet je het licht vrijwel niet kunnen waarnemen als je je ogen sluit.
Je kunt eventueel kiezen voor een baby nachtlamp met een dimmer. Dan kun je de lamp ook gebruiken als je wel licht in de kamer wil. Maar als je kindje gaat slapen kun je het licht dimmen tot een kleine rustgevende lichtstraal die zal helpen om je baby in slaap te laten vallen in plaats van het wakker te houden.
Voeding
Als je de baby nachtlamp wil plaatsen in de buurt van een stopcontact kun je het beste kiezen voor een nachtlampje met een stekker. Zo weet je zeker dat er altijd voldoende stroom is om het lampje zijn werk te laten doen.
Er zijn echter ook baby nachtlampjes verkrijgbaar op accu of batterijen. Deze hebben als voordeel dat je ze makkelijker kunt verplaatsen. Je kunt ze zelfs meenemen als je baby een nachtje ergens anders logeert of als jullie op vakantie gaan. Dan heeft je kindje altijd een vertrouwd lampje in de buurt om zich rustig en beschermd te voelen.
Bediening
Een baby nachtlamp kan zo simpel te bedienen zijn als met een enkele aan- en uitknop. Maar zoals we al een beetje hebben laten doorschemeren komen de meeste baby lampjes met extra opties, zoals het instellen van de kleur of de lichtintensiteit. Hiervoor kunnen verschillende knoppen op de lamp zitten, maar er zijn ook baby nachtlampjes beschikbaar die je kunt instellen met een afstandsbediening of zelfs een app voor je smartphone, Android en iOS.
Zorg ervoor dat de bediening eenvoudig is, zodat je de baby nachtlamp makkelijk en snel kunt in- en uitschakelen, maar ook op de juiste manier kunt instellen.
Overige functionaliteiten
Naast bovengenoemde punten zijn er nog enkele andere functionaliteiten die soms bij een baby nachtlamp horen, zoals:
- Muziek: Soms zit er een speaker in de nachtlamp ingebouwd en kun je ervoor kiezen om rustgevende slaap muziek af te spelen.
- Projectie: Sommige baby nachtlampjes komen met een projector die sterretjes of andere vormen op het plafond of de muur laat schijnen.
- Timer. Een baby nachtlamp met timer schakelt de muziek of het licht na een bepaalde tijd uit. Zo weet je zeker dat je kindje uiteindelijk in een stille en donkere omgeving zal rusten.
Veelgestelde vragen over baby nachtlampjes
Welke kleur kan een baby nachtlamp het beste hebben?
Je kunt het beste kiezen voor een baby nachtlamp met rood of oranje licht. Dit is het enige licht dat geen invloed heeft op de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon. Kies zeker niet voor een nachtlampje met wit of blauw licht, aangezien dit het minst rustgevende licht is.
Is een baby nachtlamp goed?
Zolang je ervoor zorgt dat het licht niet te fel is en de juiste kleur heeft kan het slapen met een nachtlampje geen kwaad voor baby’s. Het is echter wel aan te raden om het nachtlampje gedurende de nachtrust alleen te gebruiken bij het in slaap vallen en het licht uit te doen zodra de baby slaapt. Het is voor een baby namelijk belangrijk om het verschil tussen dag en nacht te gaan herkennen.
Wanneer is het verstandig om een baby nachtlamp aan te schaffen?
Een baby zal zelf nog niet aan kunnen geven of het licht aan of uit moet om rustig te worden. Het is zelfs bewezen dat angsten voor het donker pas tussen de leeftijd van 3 en 6 jaar worden ontwikkelt. Een baby nachtlamp kan echter wel helpen om ervoor te zorgen dat je baby rustiger wordt en prettiger kan slapen. Zorg er wel voor dat het licht niet te fel is en het liefste rood van kleur is.