Zo kies je een goed warmtekussen:
- Kies voor een warmtekussen dat past bij je lichaamslengte
- Kies voor een warmtekussen dat aansluit bij je problematiek
- Kies voor duurzaam materiaal dat lang meegaat
- Kies voor een oplaadbaar warmtekussen als je deze buitenshuis gaat gebruiken
Top 8 beste warmtekussens
Het warmtekussen van Cosi is het basismodel qua warmtekussens. Het kussen is 50×50 cm groot en weegt ongeveer 1.5 kilo. Je kunt dit kussen voor verschillende doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld op een koude winterdag wanneer je het koud hebt of als warmtebron voor pijnlijke spieren. Het Cosi warmtekussen is makkelijk te gebruiken. Met een druk op de knop activeer je het warmte element. Dit warmtekussen werkt met een infrarood warmte element waardoor deze lekker snel warm is. Ook kun je kiezen uit drie verschillende standen, laag (38 graden), midden (45 graden) en hoog (55 graden).
Dit warmtekussen trek je aan als een soort vest. Het is dan ook ideaal voor het helpen herstellen van vermoeide en pijnlijke spieren. Je bedient het warmtekussen door een bedieningspaneel wat met een kabel vast zit aal het kussen. Met dit bedieningspaneel kun je switchen tussen zes verschillende temperaturen en automatische eindtijden van 30, 60, 90 of 120 minuten. Verder is het Hutero warmtekussen gemaakt van zacht fleecemateriaal waardoor het dragen ervan ook fijn aanvoelt. Het warmtekussen is makkelijk te wassen op 30 graden, verwijder wel eerst de verwarmingselementen.
Het warmtekussen van Sinnlein is perfect om maagproblemen en menstruatiepijn tegen te gaan. Warmte kan namelijk goed de spieren en ingewanden tot rust brengen. Dit warmtekussen is precies groot genoeg om over je buik te leggen, daardoor wordt alles lekker warm. Natuurlijk kun je het kussen ook tegen spierpijn en dergelijke gebruiken. Het warmtekussen van Sinnlein is 30×60 cm, heeft een vermogen van 100 watt en een abel van ongeveer 240 cm. Daarnaast zijn er zes verschillende temperatuurinstellingen en heeft het warmtekussen een automatische uitschakeling.
Deze lieve warmteknuffels van Warmies zijn speciaal ontwikkelt voor kinderen. Je kunt de knuffels makkelijk opwarmen in de magnetron. Fijn voor wanneer kinderen ziek zijn of veel spierpijn hebben, een zachte en warme knuffel. De knuffels zijn ongeveer 35 cm hoog, 18 cm breed en 815 gram zwaar. Iets groter en zwaarder dan de gemiddelde knuffel dus. Bovendien ruiken de knuffels heel licht naar lavendel. Dit kan een rustgevend effect hebben. Ook kun je de knuffels in de vriezer leggen zodat het een koeltekussen wordt in plaats van een warmtekussen.
Het warmtekussen van Inventum hebben wij gekozen als beste warmtekussen voor in bed. Het warmtekussen is namelijk erg dun maar wel lekker groot. Mede dankzij de buitenkant van zacht fleece heb je er dus niet echt last van als je erop ligt en beslaat het apparaat toch een groot oppervlak van je lichaam. Bovendien heeft het warmtekussen zes verschillende warmtestanden en schakelt het apparaat automatisch uit na de door jouw ingestelde tijd. Wanneer je het bedieningspaneel uit het kussen haalt kun je het kussen ook wassen in de wasmachine.
Met dit warmtekussen heb je binnen no-time weer warme voeten. Het kussen heeft namelijk 2 ‘vakjes’ waar je gemakkelijk je voet in kan stoppen. Op deze manier zit je voet dus als het ware in het kussen en kan dee lekker opwarmen. Ook kan het kussen gebruikt worden om de rest van het lichaam lekker opwarmen en kun je het kussen gebruiken tegen spierpijn. Je stelt de temperatuur in met de temperatuurregelaar. Deze heeft een controlelamp zodat je altijd kan zien welke temperatuur je hebt ingesteld. Er zijn twee temperatuurstanden en meerdere tijdsinstellingen.
Dit warmtekussen onderscheid zich van de rest omdat deze een stuk dikker en steviger is. Je kunt het dus gebruiken om met je hoofd op te slapen. Op een warmtekussen slapen kan goed helpen tegen hoofdpijn, migraine maar ook tegen nekpijn. Je kunt het kussen natuurlijk ook voor andere lichaamsdelen gebruiken. Het warmtekussen van Botti Medic schakelt automatisch uit na 90 minuten en bovendien oververhitting beveiliging. Als het apparaat merkt dat het te warm wordt zal het zich zelf uitschakelen. Verder zijn er 3 warmtestanden en heeft het kussen een kabellengte van 2.3 meter. En ten slotte kun je het kussensloop gewoon met de hand wassen.
Wanneer je vooral veel last hebt van je nek en schouders is dit warmtekussen de ideale uitkomst. Het werkt als een col die je om je nek doet. En door de knoopjes kun je het sluiten zodat het om je nek blijft zitten. Je kunt het warmtekussen makkelijk gebruiken tijdens het werken oid, zolang je maar vlak bij een stopcontact zit. Het warmtekussen heeft een warme van 52-65 °C en warmt snel op. Ook heeft het een automatische uitschakeling (90 minuten) en bedien je het warmtekussen met een eenvoudig bedieningspaneel.
Waar let je op bij het aanschaffen van een warmtekussen?
Voordat je een warmtekussen gaat aanschaffen is het belangrijk dat je een aantal punten in acht neemt. Dit zorgt er voor dat je zo lang mogelijk kan genieten van het juiste product. Factoren waar je op moet letten zijn maximale warmte en vermogen, schakelaar verschillende functies, draadloos ja of nee.
De maximale warmte
De maximale warmte behaald een product wanneer deze maximaal aanstaat. Dit hangt nauw samen met het vermogen. Het gemiddelde vermogen dat de meeste warmtekussens hebben is 100w. Hoe hoger het wattage hoe sneller het kussen op de juiste temperatuur is. De maximale warmte hangt naast vermogen ook af van de bekleding. Maar de meeste warmtekussens hebben een maximale temperatuur tussen de 50° C en 65° C. Welke temperatuur bij jouw specifieke wens past is een kwestie van uitproberen.
Bediening van het kussen
Daarnaast is het fijn als het warmtekussen een schakelaar heeft of een bedieningspaneel. Op deze manier kun je het product makkelijk bedienen en de temperatuur instellen. Ook is het handig wanneer de schakelaar verlicht is zodat je het in het donker kan gebruiken. Kijk ook of je de schakelaar tijdelijk kan verwijderen of kan ontkoppelen, op deze manier kun je het warmtekussen gemakkelijk reinigen. Vaak staat er ook bij of het warmtekussen bestand is voor de wasmachine. Vaak is handmatig wassen wel mogelijk. Let hierbij natuurlijk wel op dat alle elektrische onderdelen verwijdert zijn.
Opladen van het warmtekussen
Wanneer je veel onderweg bent of het warmtekussen in de auto wilt gebruiken is het handig om te kijken naar een oplaadbaar kussen. Deze werkt dan op batterijen of heeft een oplaadbare accu. Zo kun je ook op reis makkelijk gebruik maken van de voordelen van een warmtekussen.
Andere handige functies
Ook komen sommige warmtekussens met verschillende handige functies. De belangrijkste functie is misschien wel de automatische uitschakeling. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn om het warmtekussen aan te laten staan wanneer je wilt gaan slapen, vooral wanneer deze direct op de huid is geplaatst. Door de automatische uitschakeling schakelt het apparaat zich na de ingestelde tijd van zelf uit. Andere extra functies zijn fast-heat, het warmtekussen warmt zich dan extra snel op. Fijn wanneer je opeens kramp hebt en snel
Waarom kiezen voor een warmtekussen?
- Om op te warmen
- Tegen vermoeide spieren
- Helpt bij verkoudheid
- Om te relaxen
- Als pijnstilling spier- of menstruatiepijn
Verder is het handig om te kijken naar het doel van het gebruik van het warmtekussen, er zijn namelijk veel formaten en vormen op de markt. Je kunt het warmtekussen natuurlijk gebruiken om lekker je lichaam op te warmen na het sporten, wandelen of gewoon omdat het binnen koud is. Wanneer je spierpijn hebt na het sporten of vermoeide spieren hebt is het goed om een warmtekussen te gebruiken. De warmte zorgt namelijk voor een goede doorbloeding waardoor spieren goed kunnen herstellen.
Ook kun je het warmtekussen gebruiken wanneer je een flinke verkoudheid hebt. Het kan namelijk helpen om het slijm in de holtes los te maken. Het slijm wordt namelijk wat zachter door de warmte. Wanneer je verkouden bent is het ook vaak fijn om wat extra warmte bij je te hebben. Let wel op, wanneer je koorts hebt wordt het afgeraden om een warmtekussen te gebruiken. Je kan dan oververhit raken.
Ten slotte kun je een warmtekussen ook gewoon gebruiken om lekker te relaxen. Wanneer je het warmtekussen vlak voor het slapen gebruikt wordt je al lekker warm en daardoor moe. Je kan dan sneller in slaap vallen. Maar ook op de bank na een lange dag werken is een warmtekussen aan te raden.
Is een warmtekussen goed voor je?
Ja, een warmtekussen is goed voor je. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld na een lange dag wanneer je vermoeide spieren hebt of wanneer je na het sporten veel spierpijn hebt. De warmte van het warmtekussen zorgt voor een betere doorbloeding in de spieren waardoor je spieren relaxen. Ook kun je het warmtekussen gebruiken bij een flinke verkoudheid of ziekte.
Wanneer moet je een warmtekussen niet gebruiken?
Gebruik het warmtekussen niet wanneer je koorts hebt. Je bent dan al warmer dan de gemiddelde en gezonde lichaamstemperatuur. Wanneer je dan het warmtekussen gebruikt wordt je nog warmer en kun je ernstig oververhit raken. Ook wordt het afgeraden om een warmtekussen te gebruiken bij ontstekingen, wonden en verstuikingen. Het kan dan zorgen voor een grotere bloeduitstorting en dat is niet goed voor het lichaam. Ook kan een ontsteking erger worden door het gebruik van een warmtekussen.
Kun je een warmtekussen ook in bed gebruiken?
Ja zeker, een warmtekussen in bed gebruiken kan fijn zijn voor verschillende redenen. Zo kun je lekker opwarmen na een koude dag of je spieren laten relaxen na een avondje sporten. Vergeet alleen niet om het kussen na een tijdje uit te zetten als je geen automatische uitschakeling hebt.