Hoe kies je een digitale wekker?
- Kies voor een digitale wekkerradio om wakker te worden met je favoriete muziek
- Kies een digitale wekker waarmee je ook je telefoon kunt opladen
- Kies voor een ingebouwd wake-up light om relaxed wakker te worden
- Kies een digitale wekker met projectie om ’s nachts eenvoudig de tijd af te kunnen lezen
- Kies een houten wekker voor een warme uitstraling
Top 10 digitale wekkers
Eenvoudiger kan het niet. Deze grote digitale wekker geeft de tijd weer en je kunt een alarm instellen. Niet meer en niet minder. Het doet dus precies wat je van een wekker verwacht. Gelukkig zit er wel een snoozefunctie op, zodat je na 8 minuten nogmaals gewekt wordt. De wekker is beschikbaar in verschillende kleuren en heeft achtergrondverlichting. Je kunt op de knop bovenop de wekker klikken om de verlichten voor een aantal seconden te laten branden.
Om deze duidelijke wekker kun je niet heen. De grote tijdsaanwijzing geeft de tijd in 12- of 24-uur weer. Je kunt overigens kiezen uit een aantal verschillende stijlvolle kleuren, zodat de wekker altijd in je slaapkamer past.
De knoppen om de wekker in te stellen bevinden zich aan de achterkant. Je kunt hier het alarm instellen en deze aan- of uitzetten. Ook kun je de datum en de tijd instellen en de temperatuursensor in- of uitschakelen.
De houten wekker van Coverzs komt in een donkerhouten kleur en is voorzien van een aantal handige functies. Zo kun je je telefoon draadloos opladen, indien de wekker op het stopcontact is aangesloten en jouw telefoon draadloos opladen ondersteunt. Je kunt je telefoon ook met bluetooth verbinden om wakker te worden met je favoriete muziek.
Op de display kun je ook de datum en de temperatuur aflezen. Het licht van de digitale display kun je dimmen. Je kunt de wekker overigens ook in stand-by modus gebruiken, waardoor de tijd na 10 seconden helemaal verdwijnt. Daarnaast is het mogelijk om drie verschillende alarmen in te stellen die je allemaal apart aan en uit kunt zetten.
Gebruik je de wekker liever zonder stroomkabel, dan kun je er vier AAA-batterijen in doen. Houd er alleen rekening mee dat draadloos opladen dan niet meer werkt.
Een leukere houten wekker kun je niet krijgen. Deze Ginko wekker kun je instellen en zodra het alarm afgaat draai je de wekker om om deze uit te schakelen. De cijfers zullen vanzelf meedraaien, waardoor je de tijd gewoon af kunt lezen. Voordat je gaat slapen draai je de wekker weer om, zodat de print met de wekker zich aan de bovenzijde bevindt, dan weet je zeker dat het alarm de volgende dag weer afgaat. Snoozen is overigens ook mogelijk, hiervoor streel je zachtjes over de gegraveerde touch knoppen heen.
De display kun je helemaal instellen. Zo kun je kiezen voor 12- of 24-uurs aanduiding en het licht in verschillende standen dimmen. Als je liever helemaal geen beeld hebt ’s nachts kun je de geluidsmodus aanzetten. Door simpelweg te klappen of op het nachtkastje te tikken gaat het display gedurende 10 seconden aan om de tijd af te kunnen lezen.
De wekker wordt geleverd met een USB-kabel, waarmee je deze continue van stroom kunt voorzien. Je kunt de wekker ook op de ingebouwde oplaadbare batterijen gebruiken. In de geluidsmodus gaat deze ongeveer 6 maanden mee en in de permanente weergave 2 tot 3 weken.
De wekkerradio van Denver heeft een aantal handige functies. Allereerst natuurlijk de projectie, die je 180 graden kunt roteren en kunt aanpassen in focus. Daarnaast kun je twee alarmen instellen en aangeven op welke dagen van de week deze niet af hoeft te gaan. Zo slaap je in het weekend lekker uit.
De wekker is voorzien van een groot LCD display met digitale tijdweergave. Ook de datum wordt weergegeven in dag/maand/jaar.
Uiteraard kun je jouw favoriete radiozender instellen om gewekt te worden. Toch liever een alarm? Dan kun je ook de pieper als wektoon instellen.
Deze Retro wekker van Bigben biedt verschillende mogelijkheden om wakker te worden. Namelijk met je favoriete radiostation, een buzzer of de klassieke alarmrinkel.
Het scherm is voorzien van ledverlichting met digitale tijdweergave. Je kunt snoozen, de napfunctie gebruiken als je een dutje wil doen of de sleeptimer gebruiken om met muziek in slaap te vallen.
Handig is dat deze wekker zowel voorzien is van een stroomkabel als batterijen. Mocht de stroom onverwachts ’s nachts uitvallen, zal jij dus toch gewekt worden!
Deze digitale wekker in een retro-uitvoering is zeer stijlvol. Op het scherm wordt de tijd en de datum weergegeven en de rand eromheen kun je in zes verschillende kleuren verlichten. Zo is je wekker ook direct een sfeervol nachtlampje.
Je kunt twee alarmen instellen, zodat zowel jij als je partner de wekker kunnen gebruiken. Om wakker te worden kies je uit een van de 25 vooraf ingestelde wektunes. Maak gebruik van de zonsopgang of -ondergang functie om relaxed in slaap te vallen of wakker te worden. Tot slot is de wekker ook voorzien van een USB-poort om je telefoon op te kunnen laden.
Deze budget wekkerradio van Lenco doet wat het moet doen, namelijk jou wakker maken met je favoriete radiozender. Je kunt overigens ook in slaap vallen met muziek door gebruik te maken van de sleeptimer. De muziek schakelt dan automatisch na een bepaalde tijd uit.
Het display is duidelijk en dimbaar, zodat je niet midden in de nacht wakker wordt van een te felle tijdsklok. Verder zit er aan de bovenkant van deze wekker een nachtlampje die je eenvoudig in- en uitschakelt door erop te drukken.
Deze moderne wake-up light heeft een houten plateau aan de bovenzijde. Hierin zijn verschillende knoppen verwerkt en er is ruimte om een telefoon op te laden die draadloos opladen ondersteunt.
De wake-up light kun je eenvoudig in- of uitschakelen. Wanneer deze is ingeschakeld zal het licht 10 minuten voor het alarm langzaam opgloeien om je rustig wakker te maken. Je kunt kiezen voor drie verschillende lichtstanden.
Ook het display kun je dimmen of zelfs helemaal uitschakelen om ’s nachts geen last te hebben van het licht. Door even bovenop het plateau te klikken gaat het display tijdelijk aan, zodat je de tijd kunt aflezen.
Waarom een digitale wekker?
Een digitale wekker geeft snel en duidelijk de tijd aan. Je hoeft er maar met een half oog naar te kijken om te weten of je je nog een keer om kunt draaien of dat het echt al tijd is om op te staan.Wekkers met een digitale tijdsaanduiding kunnen er overigens ook heel leuk uitzien. Ze kunnen een toevoeging zijn aan je slaapkamer.
Waar let je op bij het kopen van een digitale wekker?
Voordat je een digitale wekker gaat kopen is het handig om te weten waar je op moet letten. Er is namelijk veel meer mogelijk dan alleen een alarm in te stellen. Hieronder zetten we een aantal punten op een rijtje zodat jij zelf kunt bepalen welke functies je belangrijk vindt van een digitale wekker.
Tijdweergave
Voor de tijdweergave zijn er twee opties, namelijk een 12 of 24 uur klok. Op de meeste wekkers kun je kiezen voor een van deze twee opties. Heb je echter sterke voorkeur voor een van de twee, controleer dan of de wekker deze tijdsaanduiding ondersteunt.
Controleer ook of er een dimfunctie op de wekker zit, zodat je de intensiteit van de tijdweergave kunt bijstellen en er ’s nachts niet wakker van blijft.
Alarm
Uiteraard zit er een alarm op een digitale wekker om je op tijd wakker te maken. Voor het alarm kan een wekker echter voorzien zijn van verschillende mogelijkheden, zoals:
- Snoozefunctie. Word jij niet in een keer wakker? Zorg er dan voor dat er een goede snoozefunctie op de wekker zit. Soms is het zelfs mogelijkheid om de snoozeperiode in te stellen, bijvoorbeeld naar 5, 10 of 15 minuten.
- Meerdere alarmen. Staan jij en je partner niet op dezelfde tijd op? Dan is het wellicht handig om meerdere alarmen tegelijkertijd in te kunnen stellen.
- Wektoon. De meeste wekkers zijn voorzien van een standaard wektoon. Je kunt echter ook digitale wekkers vinden met de mogelijkheid om de radio als wektune te gebruiken of een van de andere vooraf ingestelde deuntjes.
Stroomvoorziening
Een wekker kan zowel functioneren door in te pluggen in het stopcontact als op batterijen. Als je de digitale wekker simpelweg in de slaapkamer als wekker gebruikt en een stopcontact in de buurt hebt is dit de eenvoudigste optie, dan weet je zeker dat je gewekt zal worden.
Wil je de wekker ook gebruiken voor op reis, bijvoorbeeld als je veel op reis moet voor je werk, dan kan een lichtgewicht wekkerradio op batterijen een uitstekende keuze zijn.
Extra opties
Uiteraard is iedere wekker voorzien van de mogelijkheid om een alarm in te stellen. Sommige wekkers zijn echter voorzien van nog veel meer functionaliteiten, zoals:
- Projectie. Wil jij de tijd ’s nachts eenvoudig kunnen zien? Kies dan voor een wekkerradio met projectie, zodat je de tijd op het plafond of de muur kunt aflezen.
- Oplaadfunctie. Er zijn ook wekkerradio’s verkrijgbaar die zijn voorzien van een USB-poort om je telefoon op te kunnen laden vanuit de wekker. Soms is er zelfs een ingebouwd platform voor draadloos opladen.
- Radio. Een wekkerradio zorgt ervoor dat je wakker wordt met jouw favoriete radiozender in plaats van met een standaard alarmtoon.
- Docking station. Sommige wekkerradio’s zijn voorzien van een docking station om je telefoon of iPod op te laden en te gebruiken om je favoriete muziek in te stellen als wake-up tune.
- Wake-up light. Met een ingebouwde wake-up light word je op een natuurlijke manier wakker, doordat de ruimte om je heen langzaam verlicht wordt. Net zoals gebeurt met de zonsopgang.
- Sfeerlicht. Een wekkerradio met ingebouwde sfeerverlichting zorgt ervoor dat een nachtlampje overbodig is. Zo heb je meer ruimte op je nachtkastje om alles netjes en georganiseerd te houden.
Veelgestelde vragen over digitale wekkerradio’s
Geeft een digitale wekker de tijd in 12 of 24 uur aan?
Dit is afhankelijk van de wekker. De meeste wekkers bieden de keuze om de tijd in 12 of 24 uur weergave in te stellen. Als je voor een van de twee een voorkeur hebt, let dan altijd op of de wekker deze mogelijkheid biedt.
Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?
Het is afhankelijk van de wekker wat er gebeurt als de stroom uitvalt. Sommige digitale wekkers resetten en moet je dus opnieuw instellen als ze weer van stroom zijn voorzien. Dit kan vervelend zijn wanneer er ’s nachts stroomuitval is.
Andere wekkers werken ook op batterijen, waardoor je de wekker gewoon kunt blijven gebruiken als de stroom even uitvalt. Zelfs als het overdag gebeurt, is het in ieder geval fijn dat je de wekker niet helemaal opnieuw in hoeft te stellen.