Zo kies je de beste babykruik
- Kies voor babykruik met een veilige hoes die je kan wassen
- Kies voor een veilige babykruik die nooit te heet kan worden
- Kies voor een babykruik van hoge kwaliteit die lang meegaat lang meegaat
- Kies voor een kruik die bij jouw wensen aansluit
Top 8 beste babykruiken
De babykruik van YuYu is ideaal om naast je baby in bed te leggen. De warmtekruik is namelijk langer dan je baby waardoor deze het complete bedje kan verwarmen. Ook kan je de kruik natuurlijk voor jezelf gebruiken. Het is wel even oefenen met het vullen van de kruik. Naast warm water kan je de kruik ook gebruiken om kou af te geven, bijvoorbeeld op een hete zomerdag. De kruik zelf is gemaakt van rubber waardoor deze flexibel is en ook om je baby heen gelegd kan worden. Aan de buitenkant van de kruik zitten kleine bobbeltjes en deze zorgen ervoor dat de warmte langer wordt vastgehouden.
Deze babykruik van Fashy is onze budgetvriendelijke optie in deze lijst. De babykruik is net wat goedkoper, maar doet zeker niet onder voor de rest. De kruik is gemaakt gemaakt van duurzaam thermoplast en heeft een hoes gemaakt van fleece. Dit zorgt ervoor dat de warmte wat langzamer wordt afgegeven en dat de kruik lang warm blijft. Ideaal om dus te gebruiken om je kindje gedurende de nacht te verwarmen. Verder heeft de kruik een inhoud van ongeveer 2 liter.
Aluminium kruiken blijven het langst warm van alle kruiken, dit maakt ze erg geschikt om je kindje warm te houden tijdens de nacht. Wel wordt aangeraden om nog een goede hoes om de kruik te doen. Deze kruiken van Briljant Baby hebben een inhoud van 1 liter en een lengte van 25 cm. De doppen van deze aluminium kruiken hebben een stevige lus, ook gemaakt van aluminium. Op deze manier kun je meer kracht zetten tijdens het dicht draaien van de dop. De dop zit zo steviger dicht waardoor er geen water uit de kruik kan komen.
Deze super leuke kruik van Fashy komt in verschillende kleuren en de hoes komt ook nog eens in verschillende materialen. Deze versie is gemaakt van pluche en voelt super zacht aan. Wat ook erg fijn is, is dat de kruik een Oeko-tex standaard 100 keurmerk heeft. Er zitten dus geen schadelijke materialen in het product verwerkt waardoor je het zonder problemen aan je kindje kunt geven. Verder heeft de kruik een inhoud van 2 liter en is de kruik zelf gemaakt van thermoplast.
Een pittenzak is ideaal om een beetje goed voor te verwarmen. Je doet de pittenzak in de magnetron en legt deze vervolgens in het bed van je kindje. Een pittenzak geeft in een korte tijd veel warmte af, maar neemt zelf geen warmte meer op. Wanneer het buiten erg warm is kun je de pittenzak ook als koudekompres gebruiken door deze eerst even in de vriezer te leggen. Verder is de pittenzak van Treets een 100% natuurproduct en vormt de zak zich goed naar je lichaam. De pittenzak komt in wit en grijs.
Je hoeft deze elektrische kruik maar één keertje te vullen met water en vervolgens kun je dit een lange tijd gebruiken. Vervolgens kun je de kruik opladen met een stekker en na 8 minuten is de kruik goed warm. De kruik blijft ongeveer 4 uur lang warm. De buitenkant van de kruik is bekleedt met een pluche stof en komt in de kleuren roze en grijs. Bovendien heeft deze kruik het CE-keurmerk en is deze dus goedgekeurd om elektr5isch te gebruiken. Het veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de kruik niet oververhit kan raken. Zo is het veilig voor jou en voor je kindje.
Ostrichpillow is iets anders dan de andere kruiken uit deze lijst. Deze kruik is namelijk gemaakt van klei en maakt geen gebruik van warm water. Je kunt deze kruik gewoon opwarmen (zonder de hoes!) in de magnetron of verkoelen in de vriezer. Voor extra comfort is er een hoes van gerecycled memory foam meegeleverd. Deze zorgt ervoor dat de warmte goed wordt verdeeld en op een even manier wordt afgegeven. De Ostrichpillow is een duurzaam alternatief voor de kruik en houdt de warmte net zolang vast als een normale kruik.
Met de Nexcare hoef je niet in de weer met heet water en hoef je je dus ook geen zorgen te maken dat de kruik kan gaan lekken. Deze kruik maakt namelijk gebruik van gel en is makkelijk op te warmen in de magnetron of te verkoelen in de koelkast. Verder komt de gelkruik in de vorm van een beer, leuk voor kinderen. Het geeft langzaam warmte af maar gaat niet de hele nacht mee. Het is dus vooral geschikt om het bed voor te verwarmen of om je kindje warm in slaap te krijgen. Doordat de kruik van gel is gemaakt is deze makkelijk schoon te maken met een beetje water.
Waarom kiezen voor een babykruik?
Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf nog niet goed op temperatuur houden zonder hulp. Het is wel erg belangrijk dat baby’s rond de 36,8 en 37,3 graden blijven. Wanneer het buiten koud is en de omgevingstemperatuur is ook koud, koelt je kindje erg snel af. Door je kindje regelmatig vast te houden, behouden ze de temperatuur.
Maar je kindje (en jij) zal ook moeten slapen en dan wordt het lastig om hem/haar vast te houden. Dan kun je een kruik gebruiken om het bedje alvast voor te verwarmen of om je kindje tijdens het slapen warm te houden.
Daarnaast kun je de kruik ook gebruiken om de kinderwagen warm te houden of om de kleren van je kindje voor te verwarmen voordat je deze bij ze aan gaat doen. Vooral op koude dagen is dit lekker. Ook is het heel goed om veel buiten te zijn met je kindje en door een kruik te gebruiken kunnen jullie hier buiten van genieten.
Waar let je op bij het kopen van een babykruik?
Er zijn veel verschillende kruiken op de markt, maar waar moet een goede babykruik aan voldoen? Wanneer je de kruik wilt gebruik om je kindje tijdens het slapen op temperatuur te houden wil je dat de kruik de hele nacht warmte af blijft geven.
Wat is het beste soort babykruik voor mijn kindje?
Babykruiken die hierbij aansluiten zijn de heet waterkruik en de elektrische kruik. Wanneer je vooral de babykruik wilt gaan gebruiken om een babybedje of co-sleeper voor te verwarmen, dan wil je vooral dat deze snel warm wordt. Een pittenkruik en een gelkruik zijn snel warm en geven deze warmte ook snel af, zodat je baby zich erg snel aan kan opwarmen.
- Heetwaterkruiken zijn de beste keuze als babykruik, de ideale all-rounder
- Elektrische babykruiken zijn erg veilig in gebruik, maar wat minder praktisch
- Pittenzakken zijn handig voor gebruik overdag, maar minder geschikt voor ’s nachts
Heetwaterkruik
De bekendste kruik die er is, is de heet water kruik. Deze komt in een metalen of een kunststof uitvoering. Deze kun je niet los gebruiken omdat dit veel te heet is. Vaak komt er een hoes bij en andere kun je deze in een deken rollen. Deze kruik blijft lang warm en is daarom erg geschikt om te gebruiken om je kindje s’ nachts warm te houden.
Elektrisch oplaadbare babykruiken
Een opkomer is de elektrisch oplaadbare kruik. Deze kruik stop je in het stopcontact of komt met een accu. Het duurt even voordat deze kruik goed op temperatuur is en koelt ook redelijk snel af. Het voordeel is echter dat deze kruik goed beet te pakken is, het kan dus niet voor brandplekken zorgen.
Pittenkruik voor baby’s
Verder is de pittenzak of pittenkruik een oude bekende. Dit is een zachte zak gevuld met kersenpitten of iets wat daar op lijkt. Je kunt de pittenzak gemakkelijk opwarmen door deze even in de magnetron of oven te stoppen. De pittenkruik is fijn om snel en gemakkelijk een kruik te bereiden waarmee je het bed van je kindje kan voorverwarmen. Als kruik tijdens het slapen raadt de expert het gebruik af, omdat deze snel afkoelt en na enige tijd geen warmte meer aan je baby biedt.
Gelkruik
Ten slotte is er de gelkruik. Deze kun je ook makkelijk opwarmen in de magnetron. De gel in de kruik wordt daardoor warm en zacht. Wanneer de kruik afkoelt wordt deze weer hard. Deze gelkruik is niet heel geschikt om je kindje gedurende de nacht warm te houden omdat de gel niet altijd gelijkmatig verwarmt.
Afneembare hoes
Daarnaast is het fijn om een afneembare hoes te hebben om de babykruik heen. Wanneer je kindje onverhoopt moet overgeven of dergelijke is het fijn als je de hoes in ieder geval kan wassen. Wanneer een kruik dan vast zit aan de hoes kan dit natuurlijk niet.
Ook creëert het een extra barrière tussen de kruik en je kindje, dit zorgt ervoor dat de kruik dus nooit tegen je kindje aan komt te liggen.
Hoe gebruik je veilig een babykruik?
Een goede zorgt hoes dat de warmte langzaam wordt afgegeven waardoor een kruik de hele nacht meegaat. We raden je aan vooraf gebruik de tips van Brandwondenzorg.nl over het veilig gebruik van een babykruik te lezen. Wat in ieder geval het allerbelangrijkste is, is dat de babykruik compleet lekvrij is. Controleer dit dan ook elke keer dat je de kruik gebruikt door de kruik over het aanrecht te rollen en te controleren op lekkage.
Hoe lang heeft een baby een babykruik nodig?
In principe heeft een gezonde baby maar heel kort een kruik nodig. Pasgeboren baby’s hebben de eerste weken wat hulp nodig om op temperatuur te blijven. Maar bij warm zomerweer is een kruik natuurlijk overbodig. Een wat minder jonge baby heeft geen kruik meer nodig, maar het kan natuurlijk wel comfortabel zijn in de winter. Aangeraden wordt dan ook om twee kruiken aan te schaffen. Zo kun je eventueel halverwege de nacht wisselen.
Hoe lang gaat aan babykruik mee?
In de dop van een kruik zit vaak een rubbertje dat er voor zorgt dat water niet uit de kruik druppelt. Dit rubbertje gaat ongeveer 5 jaar mee. Wanneer dit rubbertje uitgedroogd is en scheurtjes heeft is het belangrijk om deze te vervangen. Wanneer de kruik roestplekken heeft of wanneer de bodem van de kruik bol staat is het belangrijk om deze compleet te vervangen. Check elke keer dat je de kruik gebruikt of deze niet lek is door de kruik rustig heen en weer te schudden en te voelen of er water uitkomt.